سیستم های تخلیه چاه

سلام خدمت تمامی کاربران و خوانندگان عزیز سایت تخلیه چاه در قم تهران اسنپ لوله . امروز در خدمت تان هستیم با سری مقالات آموزشی تخلیه چاه و لوله بازکنی. در این مقاله میخواهیم به این موضوع بپردازیم که کلا چاه هاس فاضلاب به چند دسته تقسیم میشوند و سیستم های مختلف آنها به چه صورت است.

خب سیستم های دفع فاضلاب به دو دسته تقسیم بندی میشوند. سیستم های فاضلاب شهری و سیستم های چاه. اما در ایران به دلیل کمبود بودجه و هم چنین ضعف در سیستم های تخلیه چاه و فاضلاب شهری در اکثر مناطق به صورت سیستم های چاه استفاده میشود. این روش دارای مشکلات زیادی همچون مشکل زیست محیطی و مشکل بیماری است.

در کل چاه های فاضلاب دو نوع هستند . یکی چاه های جذبی و دیگری نوع چاه سپتیک هستند. برای نوع دفع چاه باید چند فاکتور بررسی شود و با توجه به آنها انتخاب نوع چاه انجام میشود. انتخاب نوع چاه بستگی به جنس خاک و نوع زمین و همچنین سطح آب های زیر زمینی در آن ناحیه و … دارد. با بررسی فاکتور ها در مناطقی که دارای میزان کافی شن و ماسه و خرده سنگ باشند استفاده از چاه جذبی پیشنهاد میشود و هم چنین در مناطقی که دارای خاک رس فراوان و یا خاصیت باتلاقی در آن ناحیه هستیم و یا سطح آب های زیر زمینی بالا باشد از چاه جذبی استفاده میکنیم. با مطالب سایت تخلیه چاه و لوله بازکنی همراه باشید.

Image Alt

خب اکنون با هم تاثیرات چاه های فاضلاب را در محیط زیست بررسی خواهیم کرد. چاه های فاضلاب برای محیط زیست در هر صورت زیان بار خواهد بود و دارای تاثیرات منفی و آلودگی های بسیار هستند.چاه های فاضلاب باعث آلودگی آب های زیرزمینی نیز خواهند شد. چاه های فاضلاب همچون سایر خدمات نیازمند توجه ومراقبت خواهند بود و رعایت نکردن این مهم و رسیدگی نکردن به چاه های فاضلاب و عدم تخلیه چاه مناسب سبب بروز مشکلات بسیاری خواهد شد.

با هم به بررسی چاه جذبی میپردازیم.

چاه جذبی از بخش های گلدونی , میله و انباره تشکیل شده است. به دهانه چاه که شکل گلدان دارد حالت مخروطی یا قیفی گلدونی گفته می شود. و این مکان در واقع محل جمع آوری فاضلاب و و در اصل وظیفه هدایت فاضلاب را برعهده دارد. قسمت بعدی میله گفته می شود و قطر آن ۸۰ تا ۱۰۰ سانتی متر است و تا سطح لایه نفوذ پذیر خاک عمق دارد.اما چیزی که خیلی اهمیت دارد این است که برای جلوگیری از خطرات احتمالی و کاهی اثرات منفی آن حداق عمق میله ۶ متر باشد. قسمت سوم و قسمت آخر چاه های فاضلاب انباره گفته میشود. این قسمت که به شکل یک گنبد است در عمق نفوذ پذیر خاک حفر میشود و وظیفه آن جمع آوری فضولات و جدا کردن آب از فاضلاب است. توجه داشته باشید که فاضلاب انسانی و مخزن جمع آوری آب باران و آب های سطحی باید از هم فاصله داشته باشند و از هم جدا باشند.

ممنون از شما دوستان که با سایت تخلیه چاه و لوله بازکنی در تهران تا اینجای مطلب همواره همراه ما بوده اید. اکنون با هم به بررسی روش محاسبه حجم انباره چاه جذبی می پردازیم. حجم انباره چاه های جذبی به معیار های مختلفی بستگی دارد. این معیار ها شامل نفوذ پذیری خاک محیط , عمر طراحی چاه , تعداد سرویس های بهداشتی و حمام در ساختمان و همچنین تعداد نفرات ساکن در ساختمان.

Image Alt

برای مثال برای تخلیه چاه در یک ساختمان با عمر طراحی حفر چاه حداقل ۱۵ سال و در کل ۳ سرویس بهداشتی در هر آپارتمان را در نظر بگیریم برای هر فرد ۸٫۲ متر انباره لازم داریم. و البته لازم به ذکر خواهد بود که این اندازه گیری شامل آب های سطحی و آب باران نخواهد بود و برای آن حجم باید محیط دیگری را در نظر گرفت.

خب در مورد چاه سپتیک نیز بهتر است کمی بیشتر بدانیم. همانطور که در مقاله دیگری به طور کامل در مورد تخلیه چاه و چاه های سپتیک تانک گفتیم این چاه ها از مواد نفوذ ناپذیر و مقاوم در برابر خوردگی ساخته شده است. از جمله این مواد بتن یا مصالح ساختمانی یا موارد پلی اتیلن و پلیمری و … وظیفه این چاه ها حفظ و نکهداری فاضلاب و عدم نشت به داخل آن و یا به بیرون آن بوده و باید در مدت زمان معین توسط تانکر های دیگر تخلیه شوند.

خب در مورد چاه های سپتیک در مطالب قبلی به طور مفصل توضیح دادیم در صورتی که تمایل به ادامه این مطلب دارید میتوانید از این طریق آن را دنبال نمایید. اکنون در سایت تخلیه چاه میخواهیم در مورد دلایل ریزش چاه های فاضلاب تخلیه نشده بگوییم.

خب چیزی که مشخص است این است که چاه ها با گذشت زمان فرسوده شده و به همین دلیل باید هر چند سال چاه های فاضلاب بررسی شوند و چاه هایی که ممکن است باعث ایجاد خطر شوند تعمیر و تخلیه چاه شوند. تا کنون بیش از چندین چاه مورد بررسی قرار گرفته است و تعمیرات لازم روی آن ها انجام شده است و خطراتی که ممکن بود گریبان گیر انسان ها شود جلوگیری شد. در این تعمیرات و تخلیه چاه ها اگر اصول ایمنی کار در نظر گرفته شود خب بالطبع حوادث کمتری برای محیط اطراف چاه ها رخ خواهد داد.

Image Alt

اکنون به بررسی تعدادی از اصول ایمنی حفر چاه و تخلیه چاه خواهیم پرداخت.

  • استفاده کردن از ابزار ها و لوازم استاندارد و هم چنین استفاده از طناب و چرخ های مقاوم
  • بررسی فاصله نقطه ای که میخواهیم به آن وارد شویم در چاه های جدید و قدیمی
  • بررسی عدم وجود گاز های سمی در داخل چاه
  • استفاده از تجهیزات فنی مناسب مانند کلاه و کفش و دستکش های ایمنی و مناسب هنگام تخلیه چاه
  • شناسایی جنس و نوع خاک محل مورد نظر بهمنظور مقاوم سازی دهانه چاه
  • استفاده از وسایل روشنایی چاه

حال به بررسی چند نکته ضروری برای چاه منازل میپردازیم . نکاتی که باید رعایت شوند تا از هرگونه خطری جلوگیری شود. یکی از نکاتی که باید رعایت شود در این مرحله اطلاع دقیق از محل حفر چاه برای ساکنین آن منطقه و یا ساختمان. نکته دیگر اینکه اگر هر زمان احساس نمناک بودن کف زمین و دیوار ها و … مشاهده شد باید با یک متخصص تخلیه چاه موضوع را بررسی کنند. هرگونه نشست زمین در آن منطقه و یا ترک دار شدن دیوار های آن ناحیه را باید جدی بگیرند و بررسی کنند. اگر سیستم فاضلاب شهری به سیستم فاضلاب منزل متصل شوند ایمنی ساختمان افزایش پیدا میکند. برای چاه هایی که در دسترس هستند هرگز درپوش های غیر مقاوم مانند پلاستیک . لاستیک و حلب و … استفاده نکنید. هنگام تخریب ساختمان قبل از شروع کار به کارگران محل دقیق چاه را اعلام کنید.

خب امیدوارم که استفاده لازم را از این مطلب تخلیه چاه و لوله بازکنی کرده باشید. با آموزش های تیم تخصصی لوله بازکنی و تخلیه چاه اسنپ لوله همراه باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    به کمک نیاز دارید؟